Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hans Kooijer
Dorpsstraat 27
8171 BK VAASSEN

Openingstijden

Ma: 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Hans Kooijer úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Een glas Ventisquero Yelcho Carménère met Pulled pork van de BBQ = Heerlijk!

07 mei 2024

Ventisquero Yelcho Carménère, kersenrood van kleur. In de neus zijn vooral zwarte bessen, bramen, bosbessen, aardbei en kersen waar te nemen, vermengd met wat chocola en vanille. Evenwichtig van smaak met zachte tannine. Het rode fruit en de vanilletoon komen terug in de afdronk. Het kenmerkende pepertje van de Carménère maakt deze wijn perfect geschikt om te drinken bij kruidige gerechten zoals Pulled pork van de BBQ!

Pullet Pork van de BBQ - Ventisquero Yelcho Carmenere - uw topSlijter gerecht


Let op! Tijd van bereiden en eten kost circa 7 uur.

Dit heeft u nodig:

  • 1 fles Ventisquero Yelcho Carménère
  • 750 gr Procureur aan één stuk (varkensvlees)
  • Witte bolletjes
  • Kruidenmix voor braad, grill & BBQ
  • Appelazijn
  • Donkere basterdsuiker
  • Paprikapoeder
  • Worcestersauce
  • Franse mosterd
  • Ketchup
  • Vleesthermometer
  • Aluminiumfolie
  • BBQ

Bereiding:
1. Bestrijk de procureur rondom met 2 el Franse mosterd en bestrooi vervolgens met de kruidenmix. Wrijf goed in. Leg het vlees in een bak en laat 2 uur marineren in de koelkast.

2. Breng de temperatuur van de BBQ tussen de 100 °C en 120 °C. Leg de procureur aan de zijkant op de BBQ zodat het vlees niet direct op het vuur ligt zodat het vlees langzaam en gelijkmatig gegrild wordt. Steek de vleesthermometer in het vlees.

3. Sluit de deksel en laat het vlees circa 4 uur garen tot de kerntemperatuur 72 °C is.

4. Zijn de 4 uur voorbij, neem dan het vlees van de BBQ en wikkel het in 2 lagen aluminiumfolie. Steek vervolgens de vleesthermometer er weer in en leg het stuk vlees terug op de BBQ. De Klep mag weer dicht en laat het vlees garen tot de kerntemperatuur 92 °C is. Dit duurt circa 2,5 uur. Check even de malsheid van het vlees met bijvoorbeeld een saté prikker. Haal het vlees van de BBQ en laat iets afkoelen.

5. Pak ondertussen een steelpannetje en doe hier 100 ml ketchup, 2 el appelazijn, 1 tl paprikapoeder, 40 gr donkere basterdsuiker en 1 el worcestersauce in en breng al roerend (rustig) aan de kook.

6. Trek het vlees met de hand, 2 vorken of met een mixer uit elkaar en meng de gemaakte saus erdoor, pak een bord en leg het vlees op een wit bolletje. Tip! Ook lekker met coleslaw.

7. Pak een wijnglas en schenk de heerlijke Ventisquero Yelcho Carménère in en geniet!

Klik hier voor nog meer gerechten of mixtips!

« Terug